Een Dynamics ERP-systeem doet u geld verdienen!

U zoekt een ERP-systeem om efficiënter te werken en kosten te besparen?
U wil een ERP-systeem dat u geld opbrengt?


Laat ons Dynamics ERP-systeem u dan verassen!

.
Een ERP-systeem is een totaaloplossing

Een ERP-systeem is bedrijfssoftware. 

En wat een ERP-systeem bijzonder maakt is dat het geïntegreerde, overkoepelende software voor uw heel uw bedrijf is. In tegenstelling tot een softwarepakket voor 1 specifieke afdeling beoogt een ERP-systeem steeds zoveel mogelijk afdelingen aan te sturen. 

Een ERP-systeem omvat tal van mogelijke softwaremodules. Een ERP-systeem is 1 grote databank van software en modules, waarop afdelingen zich stap voor stap kunnen connecteren. Ook in uw bedrijf kan de implementatie van een ERP-systeem gefaseerd en per afdeling gebeuren, u kiest wat en wanneer u wil. Het ERP-systeem verzekert de naadloze synchronisatie tussen de modules en zorgt ervoor dat uw medewerkers zo weinig mogelijk IT-werk moeten doen. Zinloos dubbelwerk wordt vermeden en efficiëntiewinst is het doel van het ERP-systeem! 

In een goed ERP-systeem zien de schermen van alle modules er visueel hetzelfde uit. Daarnaast volgen zij ook allemaal eenzelfde logica, om het gebruiksgemak te vergroten en de productiviteit over afdelingen heen te stimuleren. Deze aanpak verhoogt het rendement van een ERP-systeem. 

Een ERP-systeem is een totaaloplossing. Het is een visie om uw bedrijf efficiënt aan te sturen met 1 softwareplatform. En het is ook een totaaloplossing waarbij naast software ook hardware, netwerken en ICT-infrastructuur nodig zijn. 

Ons bedrijf is al meer dan 35 jaar actief in het bouwen van ERP-systemen en werkt volgens ISO9001-normen. Wij weten wat we moeten doen om uw bedrijf succesvol te automatiseren!

Ons ERP-systeem: Microsoft Dynamics

Al sinds 1982 is onze firma actief in ERP-systemen. Aanvankelijk deden met dit met eigen ontwikkelingen, maar sinds 1996 implementeren wij Microsoft Dynamics. 

Microsoft Dynamics is het toonaangevende ERP-systeem voor kleine en middelgrote bedrijven. 

Het is een zeer uitgebreid ERP-systeem met vele modules voor haast elke afdeling, waardoor ieder onderneming er snel mee aan de slag kan. 

Bekijk hier alvast een eerste introductie van Microsoft Dynamics:

.
De geschiedenis van Microsoft Dynamics ERP-systeem in het kort 

In Denemarken groeide een lokale softwarespeler met als naam Navision uit tot een groot internationaal succes. Het softwarepakket Navision Financials mikte van oorsprong op kleine en middelgrote ondernemingen en had een aantal unieke kenmerken. De jaren ’90 waren succesjaren en de jaar 2000-problematiek zorgde voor een grote internationale doorbraak. 

Het succes van Navision ontging Microsoft niet. Navision was gebouwd op Microsoft technologie, en zat in een markt waarin Microsoft op dat moment niet actief was, namelijk de markt van de administratieve software voor bedrijven. Navision was oorspronkelijk een boekhoudpakket en jaar na jaar kwamen er extra modules voor andere afdelingen bij, zodat Navision een compleet ERP-systeem voor kleine en middelgrote ondernemingen werd. Microsoft verkreeg door de overname van Navision 2 Europese ERP-systemen gestoeld op Microsoft technologie: 1 voor kleine en middelgrote klanten (Navision), en 1 voor de grote bedrijven (Axapta). 

Navision werd later hernoemd naar Microsoft Dynamics NAV, en heet sinds kort Microsoft Dynamics 365. Microsoft Dynamics 365 wordt verkocht in 155 landen en heeft meer dan 140.000 klanten. Het is ook veruit het grootste Dynamics ERP-systeem.

Het Dynamics 365 ERP-systeem omvat onder meer de volgende modules:

Calculatie

Verkoop

Bestelvoorstellen

CRM

HRM

Productiebeheer

Projectbeheer

Financiën

Boekhouding

Planning

Services

Nacalculatie

Logistiek

Rapportering

Voorraad

Urenregistratie

Scanning

WMS

.
.
Dynamics ERP-systemen zorgen voor minder administratie

Het Dynamics ERP-systeem is een goede keuze voor ieder bedrijf dat efficiënt wilt werken.

Enkele van de voordelen van Dynamics ERP-systemen zijn:

  • Zij reduceren uw administratie tot een minimum
  • Er is weinig tot geen dubbelwerk meer
  • Informatie wordt naadloos gedeeld tussen afdelingen en mensen
  • Zij zorgen voor minder onderhoud
  • Efficiëntiewinst is het doel
  • Zij leveren beter overzicht en meer grip en controle aan ondernemers
  • Overkoepelende rapportering over alle afdelingen heen

Waarom een Dynamics ERP-systeem voor uw bedrijfssoftware?

Dynamics is een zeer herkenbaar en gebruiksvriendelijk ERP-systeem

Microsoft investeert zeer veel in gebruiksvriendelijke ERP-software, en het Dynamics ERP-systeem ziet er ook zeer herkenbaar een Microsoftproduct uit. Deze herkenbare opbouw geeft gebruikers een vertrouwd en comfortabel gevoel, en vergemakkelijkt het werken. Een herkenbaar ERP-systeem zorgt voor tevreden klanten! 

Continuït en innovatie verzekerd

Dynamics ERP-systemen zijn gebaseerd op Microsoft Dynamics 365. Microsoft is ’s werelds grootste softwarebedrijf en garandeert innovatie, groei en continuïteit van al haar oplossingen.

Integratie met Microsoft Office is standaard aanwezig

Wereldwijd gebruiken meer dan 90% van de bedrijven dagelijks Microsoft Officeproducten. Dynamics ERP-systemen integreert naadloos met Word, Excel en Outlook en zorgt ervoor dat u makkelijk informatie tussen uw ERP en Office kan uitwisselen. Werken met Dynamics ERP is een plezier! 

Wordt verkocht en ondersteund in meer dan 100 landen

Microsoft Dynamics wordt internationaal in vele landen verkocht en boekhoudkundig aangepast aan de lokale wetgevingen. Dynamics ERP-systemen is dus ook ideaal voor bouwbedrijven met buitenlandse ambitie! 

Wereldwijd het meest verkochte ERP-systeem voor MKB

Microsoft Dynamics is met 110.000 klanten de meest verkochte ERP-software voor kleine en middelgrote bedrijven wereldwijd. U kan gerust zijn over de technische maar ook financiële fundamenten van Dynamics ERP-systemen! 

ERP van 1 tot 250 gebruikers

Dynamics is inzetbaar van klein tot middelgroot bedrijf.

Onbeperkt aantal bedrijven en afdelingen

U kan met Dynamics ERP-systemen een onbeperkt aantal bedrijven, afdelingen en activititeiten aansturen. Daardoor kan u makkelijk kosten delen, het overzicht behouden en optimaliseren. U moet niet investeren in te veel diverse softwarepakketten, maar kan efficiënt kosten spreiden. 

Ruime keuze aan modules

U kan klein starten en groeien met uw Dynamics ERP-systeem, u hoeft geen zware installatie. U kan opschalen en groeien wanneer u wil. 

Kan lokaal of in de cloud

Dynamics ERP kan u vanop meerdere plaatsen gebruiken.

Draait op Windows, Apple en Android

U kan uw ERP-systeem gebruiken op het toestel dat u wil.

Dit is de ERP-software met het meestal aantal modules en apps ter wereld

Microsoft Dynamics is de bedrijfssoftware voor kleine en middelgrote bedrijven met het meest aantal modules en apps ter wereld. Daardoor kunnen wij uw Dynamics ERP-systeem dus ook heel makkelijk uitbreiden met extra functionaliteiten.

Standaardisatie, flexibiliteit en maatwerk mogelijk

Dynamics ERP-systemen is een gestandaardiseerde oplossing, maar laat nog steeds inrichting op maat en zelfs specifiek maatwerk toe als u wil. Met Dynamics ERP-systemen zit u niet vast en hebt u steeds vrijheid naar inrichting en afwerking van uw software.

Hoe een Dynamics ERP-systeem implementeren?

ERP-systemen implementeren vereist specifieke kennis en ervaring. Het is raadzaam samen te werken met een bewezen leverancier met kennis en referenties in de bouw. Een partner waarvan u zeker kan zijn van de kwaliteit van de implementatie maar ook van de support achteraf. Wij hebben 40 jaar ervaring in ERP, werken volgens een beproefde methodologie en geheel conform ISO9001. 

Op ons kunt u bouwen en vertrouwen!

Hoeveel kost een Dynamics ERP-systeem?

Dynamics heeft een modulaire prijsstructuur, waarbij de prijs bepaald wordt door het aantal users en de specifieke modules die u wenst te implementeren. Daarnaast kan u dit ERP-systeem in verschillende licentieformules verkrijgen (aankoop, huur, financiering, cloud, …). Op basis van al deze parameters wordt uw prijs bepaald. 

Laat u echter voor uw ERP-systeem niet alleen leiden door de kostprijs bij aanschaf, kijk ook naar de kwaliteit en langere termijn. Op basis van onze 40 jaar ervaring kunnen wij u garanderen dat wat in het begin soms goedkope software lijkt, op termijn vaak een dure oplossing kan zijn. Technische fundamenten, flexibiliteit, aanpasbaarheid, apps, mogelijkheden tot maatwerk en andere factoren zijn zeker ook belangrijk en bepalen mee hoe lang u van uw ERP zult kunnen genieten. Durf voor een investering in ERP-systemen dus ook denken in termijn van minstens 5-10 jaar.

Brengt een Dynamics ERP-systeem uw bedrijf geld op?

Dat is uiteraard de bedoeling! 

Tal van internationale studies tonen aan de investeren in ERP-software leidt tot 10% en meer efficiëntiewinst. U kan dus ook zelf uitrekenen wat het uw bedrijf zou opbrengen indien u bijvoorbeeld 10% minder personeelskosten (inclusief overhead) zou hebben. 

Daarnaast maakt Dynamics ook tal van andere besparingen mogelijk zoals efficiënter en goedkoper inkopen, minder voorraad, sneller leveren, sneller factureren, betere opvolging van betalingen, geen dubbelwerk of overtollige administratie, betere planning en nog vele andere voordelen.

Hoe lang duurt een implementatie van Microsoft Dynamics?

Dynamics implementeren kan heel snel gaan, maar de duurtijd van een implementatie hangt onder meer af van het aantal modules dat u wenst te gebruiken. Hoe meer modules, hoe langer. En hoe complexer de inrichting voor uw bedrijf ook is, hoe langer de implementatie ook zal zijn. 

Een implementatie in termen van dagen en weken is soms mogelijk, maar globaal genomen moet u toch rekening houden met 3-6 maanden kalendertijd voor een implementatie.

Vragen of volgende stappen voor uw ERP-systeem?

Wil u meer weten over onze oplossing voor uw bouwbedrijf? Bel of mail ons!

Iets voor u? Meer weten? Online Demo? Mail of bel 043 760 01 26

Vul onderstaande in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op! Of bel Max op 043 760 01 26
Naam
*
E-mail
*
Telefoon
U wenst info over:
*
Vraag:

Klanten vertellen

"Dankzij Microsoft Dynamics NAV van Offimac sparen we massa's tijd uit. Klanten worden sneller en correcter bediend en kunnen tot op het laatste moment wijzigingen doorgeven, waardoor zij heel tevreden zijn over onze service."

Quote
Giovanni Oliveri
General Manager
Louis Widmer Benelux

"Dankzij de Microsoft Dynamics NAV-oplossing van Offimac zijn we verder kunnen groeien zonder extra personeel aan te werven. Er staat een pak minder cash vast, binnen het kwartier kan ik een volledige winkel auditen én optimaliseren, doorbestellen gaat supersnel en ik kan zeer snel trends detecteren. Bijzonder efficiënt."

Quote
Luc Schreurs
Algemeen Directeur
Group Schreurs

"CAD/CAM-gegevens worden automatisch geïmporteerd in ons ERP-systeem, en van daaruit verder gebruikt voor alle productie- en logistieke processen. Dat is efficiënt productiemanagement, zonder dubbel werk of extra administratie."

Quote
Jef Claes
Financieel directeur
ATM

"Omdat we zelf geen IT-afdeling in huis hebben, is het voor ons belangrijk met een IT-partner te kunnen samenwerken met korte communicatielijnen en snelle reactietijden. Offimac is zulk een partner."

Quote
Serge Tremblez
General Manager
Eurorent

"Offimac overtuigde ons met haar sterke software voor de Bouw. Na een succesvolle implementatie hebben wij ook heel onze hardware aan hen toevertrouwd. Alle ICT bij 1 partner: dat is gewoon makkelijk, goedkoop én efficiënt."

Quote
Christophe Suerickx
CEO
Group Suerickx

"Voor de prijs van een middenklasse wagen heb ik dankzij Offimac een heel efficiënt bedrijf gekregen. Dit is een investering die me elke dag geld opbrengt."

Quote
Niels Bollen
Directeur
Nibotechnics

"Met Offimac-software plannen en leveren wij jaarlijks meer dan 20.000 service- en installatiebeurten doorheen gans België. Met succes."

Quote
Jean Paul Van Kerkhoven
CEO
Aquacare International

"Offimac zijn bescheiden Limburgers. Maar hun aanpak, implementatie en support zijn gewoon top."

Quote
Op aanvraag
IT-manager
NAV klant die overstapte naar Offimac

"Dankzij Microsoft Dynamics NAV en Offimac konden we 5 man uitsparen in orderverwerking. Dat is een jaarlijkse besparing van 10% in personeelskosten!"

Quote
Luc Schreurs
Algemeen Directeur
Group Schreurs

"Of het nu gaat om projectbeheer, productie, documentbeheer of managementrapportering, Offimac is een IT-bedrijf dat onze noden perfect begrijpt en invult."

Quote
Nadia Jansen
CEO
Building Group Jansen

"Microsoft Dynamics NAV ERP van Offimac is het overkoepelend softwareplatform dat ons toelaat al 10 jaar onafgebroken 30% per jaar te blijven groeien."

Quote
Wido Bourel
General Manager
Rajapack Benelux

"De mensen van Offimac zijn net zoals wij ondernemers. Met hun software sturen wij heel ons bedrijf aan, van order intake naar productie- en capaciteitsplanning, logistiek, transportplanning, facturatie, etc."

Quote
Robert Zegveld
Commercieel directeur
E-MAX Aluminium

"Projecten en techniek zijn de kern van onze business, maar finaal draait het om de centen. Dankzij Offimac weten we op elk moment waar we staan, op elk niveau."

Quote
Erwin Bobbaerts
Bestuurder
Louis Stevens & Co