Microsoft Dynamics 365: NIEUWe naam, Nieuw PRoduct, nieuwe doelgroepen

Microsoft Dynamics 365 is de nieuwe naam van de Dynamics familie. 

Het betekent 2 strategische keuzes van Microsoft: een naamswijziging van de bestaande Dynamics producten, en de lancering van een nieuw extra product met als naam Microsoft Dynamics 365 Business Central.

E

een nieuwe naam voor alle bestaande dynamics producten

Microsoft Dynamics 365 is de nieuwe overkoepelende benaming voor de administratieve bedrijfssoftware van Microsoft. Deze bedrijfssoftware werd vroeger vaak omschreven als ERP of CRM software, en was vrij afgebakend in de afdelingen waarvoor ze dienden. Maar omdat ERP en CRM steeds meer in elkaar overvloeien en omdat de Dynamics producten een jonger imago wilden koos Microsoft voor een nieuwe naam. Microsoft Dynamics 365 kwam daarbij als beste uit de bus.

CRM software wordt ingezet wordt voor commerciële afdelingen en processen in verkoop, marketing en services. CRM software is dus voor een beperkt aantal bedrijfsafdelingen.

ERP is de afkorting van ‘Enterprise Resource Planning’. De bedoeling van ERP software is elke afdeling van bedrijven te automatiseren, en te zorgen dat 1 softwaresysteem alle processen aanstuurt. In tegenstelling tot CRM software bestrijkt ERP software alle afdelingen. In ERP software vindt men tal van modules terug zoals aankoop, verkoop, productie, boekhouding en nog veel meer. Deze modules zijn ook met elkaar verbonden en wisselen onderling data uit. Maar wat soms verwarrend is, is dat in ERP software ook CRM modules zitten. Bedrijven zien door het bos de bomen soms niet meer, en weten niet of ze ERP of CRM nodig hebben en het maakt hun ook niet uit hoe dat nou precies heet. Zij willen gewoon software voor hun bedrijfsprocessen. En dat was niet duidelijk genoeg vond Microsoft.

En zo werd in 2017 Microsoft Dynamics 365 geboren.

Microsoft Dynamics 365 bouwt verder op het gebruiksvriendelijke Microsoft Office 365, dat door zeer veel mensen dagelijks met plezier gebruikt wordt. Microsoft wil een stapje verder gaan en deze klanten ook met andere Microsoft bedrijfssoftware kennis laten maken. De bedoeling van Dynamics 365 is dus ook om geïntegreerde bedrijfssoftware aan Office 365-klanten aan te bieden op een zeer herkenbare en vertrouwde manier. Microsoft mikt met Dynamics 365 ook heel erg op de vele startende en kleine ondernemingen die Office 365 gebruiken meer toch ook nog iets meer software willen zonder meteen zware investeringen te moeten doen. Net zoals bij Office 365 zijn envoud en gebruiksgemak daarbij zeer belangrijke kernbegrippen voor Microsoft Dynamics 365. Het is een groot pluspunt dat klanten in dezelfde vertrouwde Office stijl kunnen blijven werken terwijl Microsoft zorgt voor al de nodige integraties in de achtergrond. Bovendien kunnen gebruikers vanuit hun Office 365 startscherm ook zo verder Dynamics 365 opstarten, waardoor de weg naar Dynamics erg dichtbij is:

l

Microsoft dynamics 365 business central is een nieuw extra product

Microsoft Dynamics 365 Business Central voor kleine en middelgrote ondernemingen is 100% cloud software op Microsoft Azure en beschikbaar vanaf 1 user. Microsoft Dynamics 365 Business Central is gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV, waarover u elders op deze site meer leest. Microsoft Dynamics 365 Business Central is dus eigenlijk geen compleet nieuwe software, maar bestaande software die anders werd verpakt. Microsoft Dynamics 365 Business Central is samengesteld uit reeds bestaande, degelijke Dynamics componenten, maar die op een andere manier opgebouwd werden om als doorgroei vanuit Office 365 te dienen (zie hiervoor ook hogerstaande figuur van het Office 365 startscherm).

Dynamics 365 Business Central past helemaal in de Microsoft visie van mobiliteit en cloud. Het is een strategisch product voor Microsoft, omdat men voortaan ook aan de kleinste ondernemingen vanaf 1 gebruiker bedrijfssoftware in de cloud wil aanbieden,  terwijl die vroeger Dynamics vaak te duur vonden. Microsoft wil met Dynamics 365 Business Central de financiële drempel voor kleine bedrijven verlagen, en meegroeien met hun. 

Microsoft Dynamics 365 Business Central moet voor Microsoft ook zorgen voor groei in de cloud markten en in de wereld van start-ups. Want als beursgenoteerd bedrijf moet Microsoft ook voortdurend op zoek naar groei en de cloud is daarbij een grote groeimotor. Microsoft Dynamics 365 Business Central past wat dat betreft ook in het plaatje van de beursanalisten, wat niet onbelangrijk is.

Net zoals alle Dynamics producten oogt Microsoft Dynamics 365 Business Central op allerlei toestellen hetzelfde:

De voordelen van Microsoft Dynamics 365 Business Central kunnen makkelijk samengevat worden:
  • Bouwt verder op het vertrouwde Office 365
  • Integreert standaard met Office Word, Excel en Outlook
  • Is zeer gebruiksvriendelijk
  • Is 100% cloud software, dus geen zorgen of kosten van servers
  • Is modulair zodat u kan beginnen en groeien hoe u wil
  • Is beschikbaar vanaf 1 user en dus ook voor kleine bedrijven
  • Integreert ook standaard met andere Microsoft technologie
  • Zal zeker evolueren
  • Is strategisch voor Microsoft en dus ook een garantie voor u

Ontdek hier meer over Microsoft Dynamics 365:

.

Microsoft Dynamics 365 is het nieuwe hoofdmerk vanaf eind 2018

Microsoft Dynamics 365 software is dus geen revolutie, maar een evolutie.

Het is voor Microsoft niet alleen een belangrijke en strategische naamswijziging van de bestaande Dynamics producten, maar het is ook de introductie van een volledige cloud software die onder de naam Microsoft Dynamics 365 Business Central verkocht wordt zoals u hierboven kon lezen.

Waar vroeger Microsoft Dynamics pas interessant werd voor bedrijven vanaf 3 gelijktijdige gebruikers zal Microsoft Dynamics 365 deze drempel verlagen naar 1 user. 

De bestaande Dynamics platformen blijven ook echter nog steeds bestaan en zullen niet verdwijnen. Deze platformen steunen op een sterke traditie en worden ook verdeeld door veel partners met jarenlange ervaring hierin. Microsoft voorziet zelfs in een doorgroeipad van Business Central software naar andere Dynamics 365 software, zodat ook de nieuwste klanten in de toekomst binnen de Dynamics software kunnen blijven naarmate zij groeien.

Bent u al een bestaande Microsoft Dynamics gebruiker? Voor u verandert er eigenlijk niets. Uw Dynamics-oplossing zal enkel een nieuwe, jongere naam krijgen in de toekomst maar verder niet veranderen of verdwijnen. Integendeel, Microsoft wil heel erg blijven inzetten op de bestaande producten en de zeer vele trouwe klanten die er mee werken.

Microsoft Dynamics 365 software staat dus vooral voor extra groei voor Microsoft.

Meer weten over Dynamics 365? Aarzel niet om ons een seintje te geven via onderstaand contactformulier.

Iets voor u? Meer weten? Online Demo? Mail of bel 043 760 01 26

Vul onderstaande in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op! Of bel Max op 043 760 01 26
Naam
*
E-mail
*
Telefoon
U wenst info over:
*
Vraag:

Klanten vertellen

"Of het nu gaat om projectbeheer, productie, documentbeheer of managementrapportering, Offimac is een IT-bedrijf dat onze noden perfect begrijpt en invult."

Quote
Nadia Jansen
CEO
Building Group Jansen

"Dankzij de Microsoft Dynamics NAV-oplossing van Offimac zijn we verder kunnen groeien zonder extra personeel aan te werven. Er staat een pak minder cash vast, binnen het kwartier kan ik een volledige winkel auditen én optimaliseren, doorbestellen gaat supersnel en ik kan zeer snel trends detecteren. Bijzonder efficiënt."

Quote
Luc Schreurs
Algemeen Directeur
Group Schreurs

"Voor de prijs van een middenklasse wagen heb ik dankzij Offimac een heel efficiënt bedrijf gekregen. Dit is een investering die me elke dag geld opbrengt."

Quote
Niels Bollen
Directeur
Nibotechnics

"Offimac zijn bescheiden Limburgers. Maar hun aanpak, implementatie en support zijn gewoon top."

Quote
Op aanvraag
IT-manager
NAV klant die overstapte naar Offimac

"Microsoft Dynamics NAV ERP van Offimac is het overkoepelend softwareplatform dat ons toelaat al 10 jaar onafgebroken 30% per jaar te blijven groeien."

Quote
Wido Bourel
General Manager
Rajapack Benelux

"De mensen van Offimac zijn net zoals wij ondernemers. Met hun software sturen wij heel ons bedrijf aan, van order intake naar productie- en capaciteitsplanning, logistiek, transportplanning, facturatie, etc."

Quote
Robert Zegveld
Commercieel directeur
E-MAX Aluminium

"CAD/CAM-gegevens worden automatisch geïmporteerd in ons ERP-systeem, en van daaruit verder gebruikt voor alle productie- en logistieke processen. Dat is efficiënt productiemanagement, zonder dubbel werk of extra administratie."

Quote
Jef Claes
Financieel directeur
ATM

"Dankzij Microsoft Dynamics NAV van Offimac sparen we massa's tijd uit. Klanten worden sneller en correcter bediend en kunnen tot op het laatste moment wijzigingen doorgeven, waardoor zij heel tevreden zijn over onze service."

Quote
Giovanni Oliveri
General Manager
Louis Widmer Benelux

"Dankzij Microsoft Dynamics NAV en Offimac konden we 5 man uitsparen in orderverwerking. Dat is een jaarlijkse besparing van 10% in personeelskosten!"

Quote
Luc Schreurs
Algemeen Directeur
Group Schreurs

"Omdat we zelf geen IT-afdeling in huis hebben, is het voor ons belangrijk met een IT-partner te kunnen samenwerken met korte communicatielijnen en snelle reactietijden. Offimac is zulk een partner."

Quote
Serge Tremblez
General Manager
Eurorent

"Projecten en techniek zijn de kern van onze business, maar finaal draait het om de centen. Dankzij Offimac weten we op elk moment waar we staan, op elk niveau."

Quote
Erwin Bobbaerts
Bestuurder
Louis Stevens & Co

"Offimac overtuigde ons met haar sterke software voor de Bouw. Na een succesvolle implementatie hebben wij ook heel onze hardware aan hen toevertrouwd. Alle ICT bij 1 partner: dat is gewoon makkelijk, goedkoop én efficiënt."

Quote
Christophe Suerickx
CEO
Group Suerickx

"Met Offimac-software plannen en leveren wij jaarlijks meer dan 20.000 service- en installatiebeurten doorheen gans België. Met succes."

Quote
Jean Paul Van Kerkhoven
CEO
Aquacare International